De Blue Fire van de Ijen krater

Bezoek de Ijen Krater op Java vanuit Ketapang en ontdek de volgende highlights: het kratermeer van de Ijen vulkaan, de Blue Fire en de zonsopkomst aan de rand van de vulkaan. Staat de Ijen Krater ook op jouw #TravelWishlist? Voeg deze highlight dan toe aan je persoonlijke reisplan.

Bestemming: Indonesië | Java

Reistype: Backpacken

Bezoek de Ijen Krater op Java vanuit Ketapang en ontdek de volgende highlights: het kratermeer van de Ijen vulkaan, de Blue Fire en de zonsopkomst aan de rand van de vulkaan. Staat de Ijen Krater ook op jouw #TravelWishlist? Voeg deze highlight dan toe aan je persoonlijke reisplan.

Na weinig slaap staan we om 01:00 bij de receptie en rijden we met een jeep richting de krater van de Ijen Vulkaan. Om 02:30 arriveren we op de parkeerplaats en kunnen we beginnen aan onze tocht naar de rand van de vulkaan in het oosten van het eiland Java. Het is 1,5 lopen en daarna beginnen we aan de helse afdaling naar het kratermeer. Het is zwaar vanwege de zwaveldampen en hebben echt een mondkapje nodig. De zwavelrook veroorzaakt pijn in je ogen, maar eenmaal beneden kunnen we dan de Blue Flame bewonderen. Door een grote hoeveelheid aan zwavelrook is de Blue Fire niet goed te zien, maar het blijft natuurlijk een mooie ervaring. Backpacken Indonesië krijgt steeds vaker de vraag of de wandeling naar het kratermeer wel te doen is. Dit is natuurlijk per persoon verschillend en wij raden aan om het altijd met een gids en op je eigen tempo te doen.

De Blue Fire van de Ijen Vulkaan

De Blue Fire in de Ijen krater is alleen te zien in de nacht en we moeten er een wandeling naar beneden voor over hebben. Er lopen veel mannetjes die ook de berg afdalen om zwavel te verzamelen die ze later weer verkopen. Ze zijn erg vriendelijke en helpen je uitstekend bij de afdaling. Op de terugweg lopen deze mannetjes met 2 manden aan een stok gevuld met ongeveer 100 kilo zwavel het pad weer omhoog en krijgen we toch wel veel respect voor deze harde werkers. Eenmaal boven komt de zon op en hebben we een mooi uitzicht op het turquoise kratermeer. We zien ook de route die we uiteindelijk gelopen hebben en zijn blij dat we deze route niet van te voren hebben gezien. We wandelen nog een uurtje de vulkaan weer af en krijgen nog een ontbijtje voordat we met de jeep weer teruggebracht worden naar ons hotel in Ketapang.

Photo credit: kevinwenning via Foter.com / CC BY-NC-SA

Ijen Krater in het kort

  • Grootse plaats in de buurt: Banyuwangi
  • Afstand vanaf Banyuwangi: 35 kilometer
  • Reisduur vanaf Banyuwangi: 1 uur en 15 minuten
  • Toegangsprijs: EUR 11,00
  • Tours: Bromo Ijen Tours
  • Accommodatie: Ketapang Indah
Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "De Blue Fire van de Ijen krater" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest