Cultureel Yogyakarta

Bezoek het centrum van Yogyakarta op Java en ontdek de volgende highlights: een kunstgalerie met Batik schilderijen, Loewak Coffee drinken, de Kraton & Vredeburg en het gezellige Malioboro Street met heerlijk street food. Staat het centrum van Yogyakarta ook op jouw #TravelWishlist? Voeg deze highlight dan toe aan je persoonlijke reisplan.

Bestemming: Indonesië | Java

Reistype: Backpacken

Bezoek het centrum van Yogyakarta op Java en ontdek de volgende highlights: een kunstgalerie met Batik schilderijen, Loewak Coffee drinken, de Kraton & Vredeburg en het gezellige Malioboro Street met heerlijk street food. Staat het centrum van Yogyakarta ook op jouw #TravelWishlist? Voeg deze highlight dan toe aan je persoonlijke reisplan.

We komen in de middag aan op het treinstation van Yogyakarta na een treinreis van 7,5 uur. Moe arriveren we bij ons hotel: Harmony Inn waar we 3 dagen overnachten. Aangezien het hotel een zwembad heeft besluiten we om daar direct gebruik van te maken. Samen met een heerlijke Bintang genieten we een paar uurtjes aan het zwembad. In de avond eten we bij het Beatles Cafe en doen we nog een paar biertjes bij de Banana Bar (nee niet zoals die in Amsterdam).

Citytour Yogyakarta

Vandaag staan we eens niet voor 6 uur op en slapen uit. Rond een uurtje of 9 gaan we ontbijten en maken ons klaar voor de stadstour door Yogyakarta. Na 5 minuten door de straten te wandelen komt er al een vriendelijk man naar ons toe die ons de weg wijst naar de Kraton. We stoppen bij een Batik waar ze mooie schilderijen hebben hangen. Natuurlijk kopen wij er daar gelijk twee van. Bij een Batik wordt er een speciale techniek toegepast waarbij er wax wordt gebruikt om een schilderij te maken op katoen. We lopen samen met de vriendelijke man door naar de stadsmuren van de Kraton die gebouwd zijn in 1756. We nemen een omweg door de smale straatjes rondom de Kraton en hebben inmiddels door dat onze vriendelijke man een gids is die een standaard rondje maakt. Next stop: Loewak Coffee.

Loewak Coffee

Als we een man met een soort van wasbeer op zijn rug zien staan blijven we even staan. Al snel krijgen we een kop koffie aangeboden die voor Indonesische begrippen best lekker smaakt. We krijgen nog twee soorten koffie te proeven en raken aan de praat met de eigenaar van Loewak Coffee. De vriendelijke man legt uit dat hij op een speciale manier tours geeft door Yogyakarta en wij zijn inmiddels erg nieuwschierig geworden. Nog geen 10 minuten later lopen we in een militairen outfit marcherend met een Nederlandse vlag door de smalle straatjes van Yogyakarta. Na deze unieke ervaring en een bezoek aan een handwerkwinkel lopen we door richting het paleis. Volgens onze gids is er bij de Kraton een dansvoorstelling om 14:15 en besluiten om eerst richting Malioboro Street te gaan om wat te eten en later terug te komen.

Malioboro Street

We worden per paard en wagen naar Malioboro Street gereden en komen er al snel achter dat we in de drukste straat van Yogyakarta terecht zijn gekomen. We lopen er even rond en bezoeken Vredeburg. Super leuk om hier als echte Utrechter een foto te maken. Na de lunch lopen we terug richting de Kraton. We komen er achter dat onze gids een kleine fout heeft gemaakt en hier helemaal geen dansvoorstelling is. Sterker nog de Kraton is net 15 minuten gesloten en kunnen dus niet naar binnen. Een beetje teleurgesteld reizen we door naar de Vogeltjesmarkt. Eenmaal aangekomen zien we dat er hier niet alleen vogeltjes in kleine kooien zitten, maar ook andere dieren zoals: honden, katten, slangen, vissen en nog veel meer. We krijgen zelfs een aapje te koop aangeboden. Al snel bedenken we dat dit niet de plek is waar we op dat moment willen zijn vanwege het medelijden wat we hebben met al deze diertjes. We keren terug naar het hotel en nemen nog een duik in het zwembad. We gaan uit eten bij een Italiaans restaurant en spreken daarna nog af met twee Nederlandse meisjes die bij ons in het hotel zitten. We moeten er vroeg uit en keren om een uurtje of elf terug naar ons hotel.

Video credit: Wonderful Indonesia

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Cultureel Yogyakarta" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest