De Highlights van Parijs

We staan vroeg op om nog meer highlights van Parijs te ontdekken. Na een heerlijk ontbijt in Hotel Little beginnen we aan onze reis naar de Eiffeltoren. We pakken de metro bij République en gaan met lijn 8 naar station Tour Mauberg.

Bestemming: Europa

Reistype: Citytrip

We staan vroeg op om nog meer highlights van Parijs te ontdekken. Na een heerlijk ontbijt in Hotel Little beginnen we aan onze reis naar de Eiffeltoren. We pakken de metro bij République en gaan met lijn 8 naar station Tour Mauberg.

We bezoeken eerst het Hotel Nacion des Invalides. Vanaf 1671 kwamen hier de Franse soldaten terecht die door hun werk in het leger niet meer voor zichzelf konden zorgen. We lopen hier een tijdje rond en lopen richting de Eiffeltoren. Laat je niet afschrikken door een gigantische rij aan beide kanten. Wij hebben uiteindelijk maar 20 minuten gewacht. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de periode waarin je in Parijs bent. Er zijn 2 ingangen bij de Eiffeltoren in de tijd dat wij hier waren. We lopen naar de eerste verdieping waar je een geweldig uitzicht hebt over Parijs. Vanaf beneden lijkt de eerste verdieping niet zo hoog, maar schijn bedriegt. De Eiffeltoren is gebouwd in 1889 ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1889 in Parijs. Deze 324 meter hoge toren is een symbool voor Parijs en ligt aan de Seine. Je kunt de Eiffeltoren bezoeken van 09:00 tot 23:45 (een uurtje langer van half mei t/m half september). Je koopt al een kaartje voor EU 7,- p.p. maar dan moet je wel met de trap naar de 1ste en 2e verdieping. Wil je met de lift dan betaal je EUR 11,- tot aan de 2e verdieping en EUR 17,- naar de top van de Eiffeltoren.

Ontdek de highlights van Parijs vanaf het water

In de middag maken we een rondvaart over de Seine. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de diverse bezienswaardigheden en de vele bruggen van Parijs. Tijdens deze tour van rederij Bateaux Parisiens krijg je een impressie van de Eiffeltoren, Notre Dame, Louvre, Pont Neuf, Grand Palace en de Champ Ellysee. De rondvaart duurt 1 uur en kost € 14,00 per persoon. Je kunt opstappen bij de Eiffeltoren of de Notre Dame. Een echte aanrader dus als je Parijs eens op een ander manier wilt bezichtigen. Veel Parijzenaar zijn met mooi weer te vinden aan de Seine. Na het zien van al deze highlights van Parijs hebben we honger gekregen. We kopen een stokbrood met wat hapjes en een fles witte wijn en gaan picknicken aan de voet van de Eiffeltoren. Het is druk in het park want het is een prachtige dag met veel zon.

De Notre Dame: de mooiste kathedraal van Parijs

De Notre Dame is te zien vanaf de Seine, maar wij willen deze beroemde kathedraal ook van dichtbij zien. Met de trein reizen vanaf Tour du Mars naar St. Michel. De Notre Dame ligt op Île de la Cité. Een eilandje in de rivier de Seine. Hier is de stad Parijs in de middeleeuwen ontstaan. Over de Petit Pont loop je in ongeveer 2 minuten naar de Notre Dame. Voor mij is deze kathedraal natuurlijk bekend vanwege de Disney klassieker de klokkenluider van de Notre Dame. Je kunt de kathedraal gratis bezoeken. Wil je ook de torens en de kerkschatten bezoeken? Dan betaal je EUR 11,- entree. Zoals de meeste highlights van Parijs is ook de Notre Dame een fantastische ervaring. Vanuit de toren heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier de Seine. We lopen nog even rond op Île de la Cité en wandelen over Pont d’Arcole naar Hôtel de Ville, het stadhuis van Parijs. Vanaf 1357 wordt vanaf hier de stad bestuurd. In de buurt van Hôtel de Ville kun je goed winkelen. In Rue de Rivoli vind je winkels als H&M, Zara en Mango. Na een tijdje komen we aan bij het Louvre en drinken eerst een kop koffie. Het Louvre is vandaag gesloten dus besluiten om te genieten van het zonnetje in het park. Parijs heeft parken in overvloed maar één van de grootste is Jardin des Tuileries. Het wordt al laat en wij keren met de metro terug naar République en kiezen een leuk restaurant uit. Bij Buffalo Grill eten we heerlijke spareribs en drinken nog wat bij Café République voordat we gaan slapen.

Reistips over Parijs

  • Als je de Eiffeltoren wilt beklimmen kom dan vroeg! In de middag heb je de meeste kans om in een lange wachtrij terecht te komen.
  • Maak een rondvaart over de Seine. Dit kun je ook doen in combinatie met een lunch of diner.
  • Maak een wandeling over de Port des Tuileries langs de Seine. Hier zie je een diversiteit aan inwoners van Parijs.
  • Het Louvre is gesloten op dinsdag!
  • In Parijs is het zo dat hoe dichter je bij de bar staat hoe goedkoper je drankje is. Zit je op het terras dan kun je zo EUR 8,- betalen voor een kop cappuccino.
Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "De Highlights van Parijs" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest