De Victoria Watervallen

Weer een nacht met leeuwen gebrul, maar helaas hebben we ze niet gezien. Op de camera van de sensoren, zagen we dat de jakhals heerlijk heeft gesmuld van de worst. En voordat we het park uitgaan nog even een laatste rondje. Helaas was het niet heel bijzonder qua beesten. We hebben nog wel een filmpje gemaakt van de mooie omgeving.

Bestemming: Afrika

Reistype: Safari

Weer een nacht met leeuwen gebrul, maar helaas hebben we ze niet gezien. Op de camera van de sensoren, zagen we dat de jakhals heerlijk heeft gesmuld van de worst. En voordat we het park uitgaan nog even een laatste rondje. Helaas was het niet heel bijzonder qua beesten. We hebben nog wel een filmpje gemaakt van de mooie omgeving.

Wel hadden we een tweede poging nodig aangezien we de eerste keer waren vergeten op filmen te drukken. Op weg naar de gate zagen we weer een cheeta, dat was alweer nummer 6. Maar hij stak te vroeg over waardoor er weer geen foto was. Het ging lekker zo deze ochtend.. De weg naar de gate bestond uit redelijk diepe modder plassen. We zijn er gewoon recht doorheen gereden net zoals onze voorgangers dat deden en het werkte prima. Alleen is de auto niet echt wit te noemen meer.. Het was een mooi park en elke dag hebben we gewoon mooie dingen gezien! Bij Rakops aangekomen wilde we tanken en dan al een groot deel richting Kasane rijden, waar we morgen heen zullen gaan. Maar helaas dit keer geen diesel in Rakops en hebben we de gok genomen om naar Nata te rijden, ongeveer 325 km verder. In Mopipi 50 kilometer verderop konden we ook tanken, maar dat was niet de goede richting op. Nata hadden we na 7 dagen rond rijden in het park makkelijk gered. Met nog 24 liter in de tank en 20 liter in een jerrycan. Onderweg naar Nata hebben we zelfs weer mogen genieten van de olifanten langs de weg. Als de flamingo’s er waren zouden we overnachten bij Nata Senctuary, maar helaas dit keer wel water maar nog geen flamingo’s. We zijn nog 70 kilometer verder gereden en staan nu op Elephant Sands. In de droge tijd kan je hier vanuit het zwembad naar de olifanten kijken, maar nu is dat niet het geval en zitten we in plaats van een avond buiten weer in de tent met regen!

F96A5492-Edit

We vertrekken richting Kasane naar het Senyati Safari Camp

Om 10.30 zijn we vertrokken in de richting van Kasane naar Senyati safaricamp. Onderweg waren er langs de kant weer olifanten te zien en vandaag moesten we zelfs stoppen voor een giraffe die overstak. 12.55 waren we er, we hebben een mooi plekje nummer 1 met uitzicht op het waterhol. Op de plek staat een hutje waar we heerlijk onder kunnen zitten met een wasbak en een klein aanrechtblad idee. Aan de achterkant is een kleine badkamer en aan de andere zijde het toilet. Warm water is ook aanwezig, dit gaat via een vuurtje, dus voor het warm is kan het even duren. Ook hebben we hier stroom en tussen 17.00 en 21.00 WiFi.

We zitten dus gewoon 4 nachten luxe! Zelfs hebben we de mogelijkheid om onze was te laten doen. Maar we blijven in onze kampeer modes en hebben de vuilniszak vol op de hand gewassen. De voorraad is wel helaas bijna op, dus doen we het vandaag nog met de spullen die we hebben. Het scheelt dat we er heel wat lekkers van kunnen maken. Morgen zijn de winkels weer open en gaan we inkopen doen in Kasane. Ben benieuwd wat we hier kunnen halen. Ze hebben ook een bunker hier om naar de beesten te kijken bij het waterhol, maar hier heeft het water blijkbaar zo hoog gestaan dat alles vies is! Blubber, kikkers en hoog gras voor het uitzicht. Erg jammer, het had mooi kunnen zijn! In de avond zijn de eerste olifanten al langs geweest, erg gaaf om ze zo dichtbij te zien. Maar wel heel veel last van muggen.

Dieren spotten langs Hunter Road

Gister avond bleven de dieren maar naar het water komen, 7 olifanten, een groep buffels en impala’s. En terwijl we op bed lagen hoorde we de hele nacht nog steeds veel geluid er vandaan komen en geplons van het water. We hadden de wekker weer vroeg gezet om langs de Hunter Road te rijden. Het is gewoon een weg, niet in een park, maar vol met dieren. We begonnen met apen, giraffen en zebra’s. Maar toen de struiken wat hoger werden besloten we om richting het noorden te rijden. Maar al snel kwamen we uit bij een modderplas.

We namen de verkeerde keuze om het te proberen en zaten na een half uur rijden dus al vast, 6.45. Uiteindelijk waren we er om 7.25 weer uit en zijn we terug gereden naar ons plekje. Eerst moest er nog een vuurtje gemaakt worden om een warme douche te hebben. Nadat alles en iedereen weer schoon was hebben we ontbeten en zijn we naar Kasane gereden om boodschappen te doen. Het was ongeveer 20 kilometer rijden, maar eindelijk wel weer een grote winkel waar we alles konden inslaan! Toen we terug waren was het personeel druk geweest. Ze hadden ons tafel schoongemaakt en het hutje geveegd. Ook zijn ze druk bezig met grasmaaien en is er bij de bunker weer uitzicht. Gelijk heeft Mike er gebruik van gemaakt want er waren om 14.00 twee olifanten bij het water. Alleen is er niet veel water meer te vinden aangezien de pomp kapot is, wel zijn ze druk bezig hem te maken, dus laten we hopen dat hij het snel weer doet. Vanavond gaan we lekker barbecuen, nog even kijken wat er bij het waterhol komt en morgen worden we om 7.00 opgehaald voor een tripje naar de Victoria Watervallen. Helaas de barbecue ging niet door, toen we hout wilde halen, zei ze dat ze hopelijk morgen weer wat binnen kregen. Dan morgen maar weer proberen.

F96A5430-Edit

De prachtige Victoria Watervallen

Vandaag werden we om 7.00 opgehaald om naar de Victoria Watervallen te gaan. Eerst zijn we naar de pont gereden waar ze van Botswana naar Zambia oversteken. Op dit punt komt ook de Chobe rivier samen met de Zambezi rivier en stroomt het richting de watervallen. Aan de linker kant had je Namibië liggen, aan de overkant Zambia, rechts Zimbabwe en waar wij stonden Botswana. Het was hier erg druk en een rij niet normaal hoelang vol met vrachtwagens. Deze konden stuk voor stuk naar de overkant gebracht worden, want per pont kon er maar één vrachtwagen op! Ze zijn nu bezig daar een brug te bouwen, dat zal wel heel wat tijd schelen voor al die chauffeurs als die er eindelijk is!

Bij Kasane moesten we eerst nog andere mensen ophalen die met de boot vanuit Namibië zouden komen. Alleen duurde dit iets langer dan dat ze hadden gepland en hebben we ruim een uur moeten wachten. Bij de grens oversteek naar Zimbabwe kwamen we voor de verrassing te staan dat we per persoon 30 euro moesten betalen om het land binnen te komen. 10.50 waren we eindelijk bij de Victoria Watervallen. Toen we de auto uit stapte werden we al nat van de spetters van de waterval en werden we overspoeld met mensen die je een regen cape wilde verhuren. Bij de ingang moesten we nog 25 euro per persoon entree betalen en konden we eindelijk naar binnen. Wat we bij Senyati gister hadden betaald bleek alleen de kosten van het vervoer te zijn. Maar de waterval zo breed en diep maakte alles alweer goed! Zo veel water wat daar in korte tijd naar beneden valt met zoveel kracht, dat is echt niet normaal. En hoe verder we liepen hoe harder het begon te regenen door de mist van de waterval en hoe minder we zagen. Daar liepen we dan in ons fel blauwe regen cape. Het eerste deel hebben we nog een keer bekeken en daarna hebben we afscheid genomen. 16.00 waren we terug op de camping en hebben we voor morgen een boot tripje geboekt. En tussen de kleine buien door hebben we gebabequed. Lekker stuk vlees met pepersaus, sla en geroosterde broodjes. En nadat ze vanmiddag ons vaat van gister hadden weg gewerkt, wilde we het nu zelf doen. Alleen ging dat niet. De pomp van het waterhol blijkt ook de pomp voor ons water te zijn. En nu de voorraad na twee dagen op is, hebben we niks. En nu einde van de avond is de pomp nog niet gemaakt.

F96A5617-Edit

De River Road nabij Kasane

De ochtend zijn we relaxed begonnen en hebben alles op ons gemak gedaan. Er was nog steeds geen water ook al hadden ze de pomp gister avond al aan de praat. Nu was de leiding stuk, door de olifanten die vers water wilde hebben. Maar we hadden niks te klagen en mochten een douche nemen in chalet 5. Toen we terug kwamen van het douchen deed het water op de camping het ook al weer. We zijn begin van de middag een paar uurtjes Chobe in geweest. We deden een stukje van de river road, maar moesten op een gegeven moment omdraaien omdat het water te hoog stond. Wel hebben we in die paar uurtjes aardig wat gezien. Olifanten, giraffen, zebra’s, krokodillen, nijlpaarden,een sabel antilope en heel zielig een dood geboren olifant die opgegeten werd door een jakhals en daarna door de gieren. Wel was alles maar in kleine groepjes. We moesten nog haasten ook om op tijd achter de spar te zijn in Kasane voor ons boottrip die we bij Senyati hadden geboekt. In plaats van de voorspelde regen, hebben wij genoten in de zon. Het was zo mooi om alles vanaf het water te bekijken. De krokodillen zo dichtbij, de nijlpaarden die op het droge staan zo groot. We werden er zelfs even door één achterna gezeten en hebben er één zien rennen over het land die daarna het water in vloog.

We gingen alweer richting terug en vonden het geweldig. Alleen kregen we toen nog een cadeau. Een hele groep olifanten was aan het badderen. Nadat de rest van de boten was weggestuurd omdat het te druk was bij de olifanten, kwamen wij pas aan. We kwamen zo dichtbij dat als de olifanten hun slurf uit sloegen, ze ons zo konden raken. Ook al was het tijd, we mochten ook nog de zonsondergang meemaken. Een kwartier te laat kwamen we terug, het was een geweldige trip van ruim 3 uur met een geweldige gids. In het donker zijn we naar de camping gereden. Wat toch wel een beetje eng was, want er kon van alles oversteken. We waren blij toen we terug waren en hebben voorlopig voor de laatste keer even kunnen Skype met thuis. De laatste avond wilde we afsluiten bij het waterhol. Alleen toen wij er zaten kwam er geen één olifant van het verse water genieten, terwijl het daarvoor steeds grote groepen waren. 22.10 besloten we naar de tent te gaan en toen we ons daar omdraaide zagen we één olifant aankomen en zijn we toch nog even terug gegaan.

Fotografie: Mike de Kok Wildlife Photography

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "De Victoria Watervallen" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest