Dieren spotten in Nxai Pan

Via Matopi zijn we richting de gate gegaan van Nxai Pan National Park. We vertrokken om 9.50 en kwamen 11.05 aan. Vanaf hier moesten we nog naar de campsite South Camp 1. Het begin van de weg in het park bestond uit mul zand en dat terwijl het vochtig was!

Bestemming: Afrika

Reistype: Safari

Via Matopi zijn we richting de gate gegaan van Nxai Pan National Park. We vertrokken om 9.50 en kwamen 11.05 aan. Vanaf hier moesten we nog naar de campsite South Camp 1. Het begin van de weg in het park bestond uit mul zand en dat terwijl het vochtig was!

Hoe zal de weg dan wel niet zijn als het zand droog is? Vanaf de office naar de campsite werd het blubber. Het eerste rondje wat we reden richting de Baobab loop, hebben we echt gelachen. Je kon sturen wat je wilde in de blubber, maar je ging toch de andere kant op. Soms wilde we recht erdoorheen, maar kwamen er zijwaarts uit. De modder stukken vlogen om je heen en de auto zag er niet meer uit. Eind van de middag zijn we richting Elephant Pool gereden/gegleden. Hier kregen we te maken met een harde regenbui. We zagen de weg niet goed meer lopen, het leek wel een stromende rivier! Niks viel meer op, zo vlogen we af en toe de lucht in door een hobbel of zakte we diep een plas water in. En dan moet je nog uitkijken ook voor de vele olifanten baden! We waren echt bang, bang om weer vast te komen staan.

Met aardig wat gas geven en net op tijd stoppen voor een boom die ineens voor je stond als de auto de andere kant op ging, waren we na een rondje van 2 uur weer terug op de camping. Maar voor m’n gevoel hebben we veel langer in de auto gezeten. De regen was gelukkig voorbij en nu kon de opruim ploeg weer aan de gang! We hebben geluk dat veel in bakken zit, want de hele achterbak was nat. Alle rubbers hangen er half tussenuit en zijn niet terug te duwen en tape blijft niet zitten. Dus een waterdichte auto hebben we niet, dus hopen op niet te veel regen meer. De rest van de spullen hebben we weer bij elkaar moeten zoeken en op hun plek gezet en een deel weggegooid. Zo is ons olie lampje weer gesneuveld en houden niet alle bakken het meer uit.

We vermaken ons prima in Nxai Pan National Park

Het is na de regen nog steeds modderig. Vanaf vandaag zou het weer beter worden, dus hoop dat de regen inderdaad weg blijft. Doordat het wel heel vochtig weer is geweest, is het qua dieren wel stil. Ze kunnen natuurlijk overal drinken nu en komen daarvoor nu niet naar een waterhole. Gelukkig hebben we de ochtend wel wat gezien, dat maakte alles alweer goed. ‘S middags ben ik geslaagd voor mijn kappersopleiding van een half uur. Mike was zijn lange haar zat, dus ben ik aan de slag gegaan met de plantenspuit en een onhandige schaar. Gelukkig is het eindresultaat prima haha. De zon kwam vandaag weer te voorschijn en de modderplassen worden gelukkig al minder, de zebra’s liepen ook weer volop in de buurt van de campsite, dus eind van de middag hebben we ons nog prima vermaakt.

BC7O3170-Edit

We hebben ons verslapen, de wekker stond aan op alle dagen behalve woensdag. 6.10 schrokken we wakker, Mike in ieder geval, ik sliep nog half. Met al het gehaast zaten we om 6.25 al in de auto. Ook al vertrokken we laat, de ochtend was goed afgesloten met een mooie cheeta! Mike ging naar het toilet gebouw toe en ineens hoorde ik: Keil!! Kell Neem de camera mee. Met camera ben ik richting Mike gelopen die al bij het toiletgebouw was. Voor het schoonmaak hok lag gewoon een slang! Elke keer wordt je toch wel even wakker geschut, dat je overal moet opletten!

De laatste ochtend alweer bij Nxai Pan National Park, de dagen gaan veel te snel. Wel was het een mooie ochtend en kwamen de grotere groepen beesten tevoorschijn en de wegen waren al een stuk beter. Onderweg terug naar Tiaans Camp waar we slapen om morgen door te gaan naar de Central Kalahari, waren we gestopt bij een winkeltje om te kijken of we daar misschien iets hadden wat we morgen bij Rakops niet kunnen kopen. Maar al snel waren we er weg, er was weinig en wat er was stond overal en nergens op de grond. Het is wel erg leuk, je blijft maar zwaaien naar al die kinderen en vandaag zagen we er zelfs 2 op ezels voorbij komen. Een paar honderd meter bij Tiaans Camp vandaan zagen we een bakker. We zijn er binnen gelopen, maar zagen niet echt iets van brood. Maar op tafel, onder de vuilniszakken lagen drie soorten broodjes. We hebben van alles wat meegenomen zodat we kunnen kijken wat we morgen als voorraad mee gaan nemen. Nu we vers brood hebben gehad, kijk ik eigenlijk ook wel uitvaart verse groente, maar dat zal voorlopig nog wel even duren.

Een tussenstop in Tiaans Camp

Een extra dag tussendoor, die we op gingen vullen met een ritje richting Nata (ongeveer 3 uur rijden). We hoopte dat we daar konden gaan genieten van de flamingo’s die hier jaarlijks komen broeden, als er water ligt. Maar helaas bij Nata Senctuary stond er nog geen water in de pan, terwijl het in het dorpje vol stond met plassen water. We hebben hier wel even wat boodschappen gehaald zoals kaas en eieren wat we morgen niet zullen gaan vinden in Rakops. Ook gingen we tanken, maar met moeite ging er 70 liter in, de tank liep zoals in het begin niet goed door. We konden kiezen om hier in de buurt te gaan slapen of om weer helemaal terug te gaan naar Khumaga. We hebben voor het tweede gekozen zodat we morgen niet zoveel hoeven te rijden om naar de Central Kalahari te gaan. Het was een super lange rit, maar het was geen straf. Op de weg waar je 120 km/u rijd hebben we koedoes over zien steken, een groep van 12 giraffen in de verte zien staan, een olifant en toen Mike plotseling keerde, stak daar een kameleon over. Wat een gaaf beest, verkleurd heel snel, heeft scherpe nagels en beweegt zijn ogen alle kanten op, maar wel vet om hem even vast te hebben gehad. Op de terug weg hadden we ook nog 5 olifanten, zo dicht langs de weg, we zijn even uitgestapt om ze te fotograferen en te genieten van de grote lichtgrijze olifanten. Om 8.30 waren we vertrokken en om 17.30 waren we terug. We zijn via Motopi langs Gweta gereden naar Nata en zo weer terug. Als eerste zijn we gaan eten, na het ontbijt barste we van de honger, maar alles waar je eten kon halen daar zat dicht en bij de supermarkt zag het “vers” gemaakte eten er niet heel lekker meer uit en het soort brood wat ze daar bakte duurde nog 20 minuten. Nou de broodjes ei en zelfgemaakte frietjes smaakte nu wel heel erg lekker! Nu zijn we echt klaar om naar de Central Kalahari te gaan, een dag later dan dat wij dachten, maar wel volgens de planning.

BC7O3062-Edit

Fotografie: Mike de Kok Wildlife Photography

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Dieren spotten in Nxai Pan" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest