Van Jakarta naar Yogyakarta

Jakarta heeft niet veel te bieden dus kiezen wij ervoor om de volgende ochtend direct met de trein naar Yogyakarta te reizen. De treinreis van Jakarta naar Yogyakarta duurt ongeveer 7,5 uur. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht over de rijstvelden van West-Java.

Bestemming: Indonesië | Java

Reistype: Backpacken

Jakarta heeft niet veel te bieden dus kiezen wij ervoor om de volgende ochtend direct met de trein naar Yogyakarta te reizen. De treinreis van Jakarta naar Yogyakarta duurt ongeveer 7,5 uur. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht over de rijstvelden van West-Java.

De eerste 3 dagen van onze reis staan in het teken van heel veel reizen. We vertrekken op 28 juni in de avond met Lufthansa. Na ongeveer 18 uur reizen komen we aan in de hoofdstad van Indonesië: Jakarta. Al snel heb je door hoe druk deze stad is en dat er een compleet ander klimaat is. We onderhandelen voor een goedkope taxirit maar heb nog steeds het gevoel dat we teveel betaald hebben. Na 45 minuten rijden over de drukke wegen van Jakarta komen we aan bij ons hotel. We verkennen de buurt nog even, drinken een Bintang en gaan op tijd naar bed. We worden die avond ook nog vergeleken met de boyband Westlife en aan aandacht van de vriendelijke bevolking geen tekort. We proberen onze jetlag snel te verwerken voordat we beginnen aan de treinreis van Jakarta naar Yogyakarta.

De treinreis van Jakarta naar Yogyakarta

De wekker gaat om 6 uur en we zitten al vroeg aan het ontbijt. Voordat we naar Gambir treinstation gaan, bezoeken we nog Monumen Nasional. Het nationaal monument van Jakarta dat staat voor de vrijheid van Indonesië na de revolutie in 1945. Om het monument is een groot park en het is omringd door een groot hek. Aangezien de deuren van het hek bijna allemaal dicht zijn en we toch onze trein moeten halen, besluiten we om maar onder het hek door te gaan. Op tijd zitten we in de trein en die heeft gelukkig airco. We verlaten Jakarta en reizen in 7,5 uur met de trein naar Yogyakarta. Het eerste uurtje zie je heel goed dat Jakarta zowel rijkdom als armoede kent. Voor ons is het heel indrukwekkend om te zien hoe de mensen hier leven. Ook zien we tijdens ons treinreis de prachtige natuur van Java. Rijstvelden met veel palmbomen en bananenbomen zien we volop. Ook krijg je een goede indruk van hoe de Javaanse bevolking leeft. Hoe dichter je bij Yogyakarta komt hoe afwisselender het landschap. Meer bergen en nog mooiere plaatjes.

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Van Jakarta naar Yogyakarta" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest