Mankwe naar Moremi

Het laatste rondje bij Savuti was gereden, helaas maar weinig gezien maar wel kunnen genieten van de mooie omgeving. Gelijk zijn we door gereden naar Mankwe. De weg was prima te doen, soms wel wat hobbelig en diepe plassen, gelukkig wel met harde ondergrond.

Bestemming: Afrika

Reistype: Safari

Het laatste rondje bij Savuti was gereden, helaas maar weinig gezien maar wel kunnen genieten van de mooie omgeving. Gelijk zijn we door gereden naar Mankwe. De weg was prima te doen, soms wel wat hobbelig en diepe plassen, gelukkig wel met harde ondergrond.

Bij de Mababe gate, was de gate nog niet af. Wel stond er een vervangend hokje waar je nu moest tekenen. Alleen had het geen vloer, het bureau en alles stond gewoon in het zand. Nadat we het dorp Mababe door waren gegaan hebben we eerst maar eens ontbeten / geluncht bij de picknick. Waarschijnlijk waren de hobbels toch teveel en lag onze kruiden door de lade heen. Al snel na de picknick kwamen we mensen tegen die ons waarschuwde voor een grote plas die niet te doen zou zijn. Toch reden we er even op af om te kijken, hij zag er zo onschuldig uit, maar we zakte gelijk ver het zand in.

We hebben toen toch maar de weg genomen die de man had uitgelegd. 12.45 waren we bij Mankwe. De receptie zat bij de Lodge en had één zwembad en je kon er wat te drinken halen. Wij als camping gasten mochten daar ook gebruik van maken, alleen was de camping wel wat verder weg. Wel hebben we er gelijk gebruik van gemaakt, met de 36 graden was het ineens wel weer een erg warme dag! Eind van de middag zijn we weer naar ons plekje terug gegaan, een ruime plek met een toilet, douche en wastafel, alleen deed het water het niet. Na een melding te hebben gemaakt, werd er gelijk wat aan gedaan en ook werd ons heel wat gratis hout gebracht. In de avond hebben we dus gezellig met een drankje en spelletjes bij een groot kampvuur gezeten.

Relaxen in Mankwe

Vandaag heerlijk uitgeslapen en na het ontbijt even wat gerommeld. Mike had de camera tas en voor in de auto even onderhanden genomen en ik heb de was gedaan. Alleen heb ik het gevoel dat het niet echt schoon meer wordt allemaal… soms mis je toch die wasmachine die alles met wat kracht kan wassen. Maarja het ruikt allemaal wel weer lekker en we moeten het er maar mee doen. Op een gegeven moment heb ik met ons voorraad water gewassen omdat het water uit de kraan ineens heel vies werd. De eigenaar kwam nog even langs om te vragen hoe het was en toen hij het water zag vond hij het wel vreemd, maar kon er niks aan doen. Nadat we klaar waren zijn we weer richting het zwembad gereden en daar hebben we de rest van de middag gezeten met wat te drinken. Ons voorraad water hebben we daar ook weer gevuld, hier was het water wel schoon. Toen we terug waren hebben we voor het eerst weer onze gympen tevoorschijn getoverd. Gister waren we best weer wat geprikt nadat we ons tegen de muggen hadden ingesmeerd, dus nu nemen we geen risico. We hebben ons ingesmeerd en warm ingepakt en zitten weer gezellig bij het grote kampvuur. Maar ineens hoorde we gekraak uit de bosjes komen, muziek uit, zaklamp erbij. We konden niet heel veel zien, maar waarschijnlijk waren het olifanten die al snel weer verder liepen. Nu kunnen we weer verder relaxen.

We vervolgen ons avontuur naar Moremi

Het was 7 uur en de wekker ging. Alleen kwamen we pas rond half 9 de tent uit. 7 uur vonden we toch te vroeg. We hadden ontbeten en ons laatste dingen bij de receptie betaald. Ook hadden we ons kaas en eieren daar in de koeling laten zetten, want vandaag gingen we toch naar Maun omdat het met de voorraad diesel toch best krap werd voor nog 6 nachten. En omdat we langs een veterinary fences moesten hadden we onze nog goede producten daar even laten liggen aangezien we die kant nog terug moesten. Bij zo een punt mag je geen dierlijke producten van de één naar de andere kant nemen. Wij dachten dat we geen dierlijke producten vanaf Maun mee terug mochten nemen en hebben het daar zelfs nog gevraagd toen ons banden werden gedesinfecteerd en onze slippers. De man zei duidelijk dat we geen vlees mee terug mochten nemen.

Nadat we inkopen hadden gedaan en hadden getankt kwamen we er weer aan. En die meneer deed zo het hek open en we mochten door rijden! Als we dat hadden geweten hadden we kaas, eieren en vlees meegenomen! Bij Mankwe hebben we de paar eieren en het stukje kaas opgehaald. De weg naar Maun was echt prima te doen en we hebben er iets langer dan een uur over gedaan. De weg naar Magotho was ook goed te doen, wel het 2e pad, de eerste was erg waterig. Om 15.20 waren we bij Magotho Camp. We hadden geen vaste plaats aangewezen gekregen op onze boeking dus hebben zelf een mooi plekje uitgezocht. Nummer 8 met veel schaduw en verder niks. Dat worden weer gaten graven om naar de wc te kunnen. Nu aardappels bakken wat niet echt lekker gaat, net als de pannenkoeken gister. Denk dat de koekenpan het ook begeven heeft… De aardappels werden geen frietjes, we hebben er van alles doorheen gegooid en in een wrap gedaan. Maar lekker was het niet! In ieder geval heeft het te lang geduurd en kunnen we niet meer rijden, dus word een avondje optijd bij het vuur zitten met leeuwen gebrul om ons heen.

Fotografie: Mike de Kok Wildlife Photography

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Mankwe naar Moremi" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest