Moremi Game Reserve

Na een paar dagen uitslapen, ging de wekker nu weer vroeg. Helaas konden we de leeuwen van gister avond niet vinden. Verder zagen we zebra’s, bokjes en veel apen. Na het rondje bij Magotho zijn we door veel plassen water terug gereden naar de hoofdweg.

Bestemming: Afrika

Reistype: Safari

Na een paar dagen uitslapen, ging de wekker nu weer vroeg. Helaas konden we de leeuwen van gister avond niet vinden. Verder zagen we zebra’s, bokjes en veel apen. Na het rondje bij Magotho zijn we door veel plassen water terug gereden naar de hoofdweg.

Via het dorpje Kwai op naar de gate van Moremi Game Reserve. Deze bereikte we door over een brug te gaan die uit houten balken bestond. We kregen uitleg over wat de beste route was, de wegen waren al wat beter aan het worden, maar kom je een plas tegen, ga er niet omheen maar er dwars doorheen! Dat is wat ons verteld werd. Het begin was prima te doen, we hebben nog vanaf de Hide bij de Hippo Pool gekeken en zijn doorgereden.

Daar kwamen we toch wel bij een grote plas uit en we konden niet zien hoe diep die was. Daar is Mike uitgestapt en heeft wat takken weggehaald zodat we toch via de zijkant konden. Staat daar aan de overkant een bordje voor de tegenliggers dat er een “droge” route is. Dat hadden ze ook aan onze kant wel neer mogen zetten. Verder hadden we nog veel diepe plassen maar wel met harde ondergrond. We staan op nummer 6 met het toiletgebouw naast ons, ook aan het water alleen is daar door het hoge gras niks van te merken. In de middag hebben we nog even gereden, er zijn zoveel wegen en niet alles is even goed. Sommige heel hobbelig en sommige met plassen blubber. En voor de verandering hoorde we weer een geluid bij de auto wat niet hoorde.. Het kwam dit keer bij de remmen vandaan. Morgen kijken we wel weer wat dat nou is.

Wildlife in Moremi Game Reserve

Ook al gaan we vroeg naar bed, het opstaan blijft lastig. We hebben best wat gereden door Moremi Game Reserve, maar het lijkt alsof ons geluk een beetje weg is. Iedereen ziet van alles en wij niet. Wilde honden, leeuwen, cheeta’s, luipaarden alles moet er zitten, maar wij zien alleen bokjes.. De weg die we dit keer hadden was prima te doen. Alleen het einde werd heel hobbelig. Toen we even waren gestopt om te kijken hoe het er achterin uit zag was het een puinzooi! De drone koffer lag op z’n kop, de dichte lade daar waren de blikgroente uit gegaan en zat zelf tussen de ombouw van de lade in geklemd. En toen we de lade open deden vonden we zelfs een open gesprongen blik knakworsten.

Elke keer als we denken dat het niet gekker kan wordt het toch weer overtroffen. Toen we terug waren konden we dus weer schoonmaken en hebben we ook maar gelijk naar de rem gekeken van de auto. Mike had de band eraf gehaald en de rem helemaal schoongemaakt. Toen alles er weer op zat een rondje gereden en het irritante gepiep is weg! Hopelijk blijft het niet nog twee maanden zo doorgaan want het wordt er niet leuker op! Om 15 30 begon het te regen en zaten we weer voor in de auto, maar na zo een tijd geen regen was het nu niet zo erg. Na een uurtje was het weer droog en kwam de buurman ons wat lekkers brengen. Een soort bladerdeeg koekjes met jam erin. ‘S middags hebben we nog even gereden en net voordat we terug waren op de camping moesten we stoppen. Er lag een python van ruim een meter voor ons! En nu zitten we weer gezellig bij het kampvuur. Fijne avond allemaal.

Olifanten spotten in Moremi

Toen we gister in de tent lagen al half aan het weg dommelen hoorde we ineens gekraak en kwam er achter ons een olifant aan lopen, recht op ons af! Het zag er niet best uit, maar gelukkig ontweek hij ons en ging voor de auto langs. Een klein stukje verderop heeft hij nog een tijd gestaan bij een tak en heeft hij even een flinke bonus voor ons achter gelaten. Vanochtend was weer de wekker niet afgegaan, de telefoon was weer leeg. Uiteindelijk waren we niet veel later weg en hebben een rondje gereden. Maar net zoals de afgelopen dagen niks gezien. Door al dat gras en al die struiken mis je gewoon wel veel. Wel hebben we bij Dead tree island mensen uit de blubber getrokken. Het zag er onschuldig uit die grond maar als je er op ging staan zakte je toch wel erg ver weg. In de middag nog een poging om wat te gaan zien en dit keer bleef het bij een olifant! Dat hadden we zelfs op de camping vandaag al gezien en ook piept de rem weer. Dat worden toch nieuwe blokken kopen. We jagen alles weg met dat gepiep daarom zien we vast niks.. We hebben in de avond bij het vuurtje gezeten en er zelfs popcorn op gebakken.

Wakker worden met leeuwen gebrul

We werden weer wakker met leeuwen gebrul in de verte, maar hier in de buurt geen leeuw gezien. We gingen richtng dead tree island , wat verder liep dan dat we dachten. De navigatie gaf aan dat we in het water reden, maar we reden op een prachtig mooi open gebied. Ineens om 8.11 zagen we gewoon 2 leeuwen en om 9.30 wilde honden_ Het leek wel alsof ons geluk weer terug was! Het scheelt wel dat je de tent moet inklappen wil je gaan rijden, anders had ik dit gemist. Mike stond namelijk op vol goede moed en als het aan mij had gelegen had ik mooi op één oor blijven liggen.

Maar nu we wat hebben gezien maakt het de dag gelijk veel leuker als je wat ziet en ook gaat de tijd veel sneller. Het is nu 13.16 en de olifant staat weer verderop op de camping te smullen van de Amarula vruchten. Vanaf een afstand horen we dan gekraak en dan weten we al genoeg! Het is een lekkere dag met 33 graden, een perfecte temperatuur en we hebben een mooi plekje vol met schaduw. En dan te bedenken dat we met -6 uit Nederland zijn vertrokken, niet meer voor te stellen! Hier kwamen we de eerste weken met 40 tot 45 graden te zitten. In de middag weer kunnen genieten van de wilde honden. En ons laatste avond bij het kampvuur werden we nog vergezeld door een olifant. Hij stond boven ons auto uit te kijken, gelukkig liep hij snel weg, werkt goed zo een vuurtje..

Xakanaxa in Moremi

Het was alweer de laatste ochtend bij Xakanaxa. We hebben het zelfde rondje gereden als gister, alleen nu geen bijzondere dingen gezien. Bij het kamp hebben we nog even gedoucht aangezien we bij Magotho Camp geen sanitair hebben. Het was erg warm en weinig wind, in de auto was het dus lekker nat worden van het zweet aangezien de airco het niet doet. Na 2.5 uur rijden bereikte we eindelijk de North gate en konden we vanaf daar naar Magotho Camp. 13.30 kwamen we daar aan. Helaas was plek nummer 8 al bezet en zijn we naar plek 7 gegaan. Gelukkig ook een plek met redelijk wat schaduw. We zijn niet meer gaan rijden eind van de middag omdat we dit niet echt een gebied vinden waar veel zal zitten en we al lang genoeg in de auto hebben gezeten. Misschien had één nacht hier ook wel voldoende geweest, maarja we zien wel. Nu nog wat eten en bij het kampvuur zitten. En nu de vieze vele vliegen weg zijn, komen de muggen weer.

Wat eten we vandaag?

Vanochtend opgestaan en gelijk weer gezelschap van de vliegen. Op Mike z’n rug zaten er gewoon al 18. We hebben een stukje langs de Kwai rivier gereden en wat nijlpaarden, bokjes en olifanten gezien. En ook deze weg was niet zonder hobbels. Bij elke harde klap die we maken kijken we tegenwoordig gelijk even wat de schade in de achterbak is. Dit keer ook maar weer goed want zelfs glazen potjes zijn niet meer veilig. Het potje pasta saus was kapot gegaan, maar we hebben het er makkelijk met een lepel uit kunnen scheppen.

Het gaat er steeds beter uit zien en ruiken in de lade, knakworsten, pasta saus, kruiden, wat zal het volgende zijn? Toen de buren in de middag weg waren hebben wij de camping douche snel tevoorschijn gehaald. We hebben hem in de boom gehangen en de auto er voor gezet, want als ze terug zouden komen zit je totaal niet beschut. Wat voelt dat toch lekker even douche. Magotho zit er weer bijna op en we hebben alvast een kleine planning gemaakt voor morgen als we in Maun zijn. We moeten namelijk nog overnachtingen boeken doordat we de planning hebben omgegooid en we gaan eens kijken of ze wat aan de auto kunnen doen. ( beide voor remmen en de bumper) Hopelijk lukt alles, anders moeten we weer alles omgooien.

Fotografie: Mike de Kok Wildlife Photography

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Moremi Game Reserve" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest