Nxai Pan National Park

Eind van de middag kwamen we aan bij South Camp nummer 5 in Nxai Pan. Niet zo een mooie plek als nummer 1. Je staat hier namelijk met een aantal mensen best dicht op elkaar terwijl je op 1 alleen staat. Wel hebben we weer een mooi en schoon toilet gebouw.

Bestemming: Afrika

Reistype: Safari

Eind van de middag kwamen we aan bij South Camp nummer 5 in Nxai Pan. Niet zo een mooie plek als nummer 1. Je staat hier namelijk met een aantal mensen best dicht op elkaar terwijl je op 1 alleen staat. Wel hebben we weer een mooi en schoon toilet gebouw.

Na het rijden wilde we gaan koken alleen werd dat even uitgesteld. Eerst vonden we eindelijk de dader van de vieze zure lucht in de auto, het bleek een rotte ui te zijn. Alleen bleef het daar niet bij, de andere lade lag weer vol met kruiden, chilli saus, een kapot bord en een kapotte sla bak. Het kan allemaal niks meer hebben onze spullen. Na het opruimen was het ondertussen al best donker en aangezien we om 5 uur al op waren, kwam de moeheid ook wel naar boven. We hadden snel wat blik voer opgewarmd en zijn optijd de tent in gedoken om nog even wat foto’s te doen op de laptop en ik denk heerlijk slapen!

De dieren van Nxai Pan

We waren iets eerder opgestaan dan de laatste tijd in de parken en zaten om 6.13 al in de auto. Het is is ook wat drukker qua mensen en ook zei zijn vroege vogels. Dus het is maar goed dat wij ook wat eerder zijn opgestaan. We hebben weer mooie dingen gezien in Nxai Pan en zelfs 13 leeuwen bij een zebra kilt. Wel lag het wat verder in het gras maar we konden het goed zien. De middag was Mike druk bezig en heb ik wat gerommeld. De auto stof vrij gemaakt van binnen en de bakken afgenomen. De tijd vloog voorbij en niet eens door gehad dat het rond de 28 graden was. Heerlijk! Voordat we gingen rijden zag Mike dat we een indringer hadden. Een grote roofwesp zat onder het stuur een nest te maken. Met een paar klappen bij dat gat kwam dat beest er uit vliegen, vielen er 6 rupsen uit en een stuk van het nest.

Kamperen in Nxai Pan

Gister nog lekker bij het kampvuur gezeten met een glaasje Amarula. Vanochtend was het opstaan toch wel weer wat lastig, maar wel zaten we 1 minuut eerder dan gister in de auto. We hebben de groep leeuwen van 13 stuks weer gezien die nog op de zelfde plek lagen. Na lang wachten kwam het speel kwartier op gang. Toen ze daarna de schaduw op zochten zijn wij ook terug gegaan. Met veel wind hebben we toch kunnen ontbijten met pannenkoeken en ze ook alvast voor morgen ochtend gebakken. En nu weer verhalen schrijven en puzzelen om het boek verder af te maken.. Want ja nog maar ruim een maand en dan moet hij wel af zijn! Eind van de middag opweg naar de leeuwen, zagen we een cheeta.

De cheeta of de leeuw?

Wat moesten we nu doen? Bij de cheeta blijven of toch door naar de leeuwen? We zijn toch bij de leeuwen wezen kijken en het leek erop alsof ze een poging hadden gedaan om een zebra te vangen. Maar nu gebeurde er natuurlijk niks meer dus zijn we weer richting de cheeta gegaan. Bleken er niet eens 100 meter verder nog 2 te liggen. Maar goed zien kon je ze niet ze lagen plat onder de struik en al snel werd het drukker. We zijn toen weer terug gegaan naar de leeuwen. De laatste avond Nxai Pan was ook alweer aangebroken en hebben we afgesloten bij het kampvuur met lekker Amarula erbij. Morgen iets eerder op om te kijken of de leeuwen misschien weer gejaagd hebben!

De leeuwenkoning in Botswana

Het was 5.30 en de wekker ging. Op naar de leeuwen, maar helaas de groep van 13 leeuwen was niet meer op die plek te bekennen. Toen we verder reden zagen we leeuwen lopen. Het waren 2 mannetjes, 2 vrouwtjes en 2 kleintjes. Dit waren de leeuwen die nog miste bij de groep van 13 zoals de camera man ons vertelde. Na lang wachten en zitten kijken naar liggende leeuwen, kwam er ineens actie! Een grote groep gnoes liep achter langs en de leeuwen kwamen in actie. Maar helaas ze waren niet snel genoeg, maar waren zo dichtbij. De gnoes waren weg, de leeuwen verstopt, dus wij zijn terug gegaan. Na een ontbijt van pannenkoeken zijn we opweg naar Maun gegaan. In Maun hebben we heel makkelijk ons gasflessen kunnen vullen, dus kunnen we gelukkig weer vooruit. De boodschappen zijn binnen, de tank is weer gevuld, klaar om na een nacht op Audi Camp richting Moremi te gaan.Fotografie: Mike de Kok Wildlife Photography

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Nxai Pan National Park" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest