Op Safari door Central Kalahari

Vandaag zijn we naar Central Kalahari gereden. Eerst bij Rakops de tank vol gegooid, wat nu weer goed ging en de laatste boodschappen zoals brood, uien, tomaten enz gehaald. Helaas hadden ze vandaag geen vlees.

Bestemming: Afrika

Reistype: Safari

Vandaag zijn we naar Central Kalahari gereden. Eerst bij Rakops de tank vol gegooid, wat nu weer goed ging en de laatste boodschappen zoals brood, uien, tomaten enz gehaald. Helaas hadden ze vandaag geen vlees.

Na wat regen de afgelopen nacht, was de weg nog prima te doen. Alleen ziet het er wel naar uit dat als er veel regen valt dat er diepe en glibberige kuilen zijn. Dat wordt wat met de regen die ze vanaf maandag voorspellen. Het begin van het park bestond uit hoog gras en je had weinig zicht. Maar verderop veranderde het in mooie open vlaktes. Aan het eind van de middag hebben we nog een stukje gereden en hebben we genoten van de grote groepen met bokjes. Kori 4 is wel een mooie grote plek, met een douche bestaande uit een emmer en een toilet dat een beton stuk is met een gat in het midden. Het is een mooi park waar wij ons de komende week gaan vermaken met hopelijk veel dieren gaan zien.

Er is zoveel te zien in Central Kalahari

We rijden vandaag 117 kilometer door Central Kalahari. In de ochtend naar het waterhol Letlalala gereden en eind van de middag hier in de buurt wat gereden. Het was een aardige rit, maar als ik terug denk, hebben we wel heel veel gezien vandaag. Leeuwen, springbokken, gemsbokken, gnoes, red hartebeesten, bat ear foxen, giraffen en struisvogels. Zelfs vijf ukkies, ze kwamen net met hun kop boven het gras uit. ‘S middags lag Mike voor de verandering weer onder de auto. Nu hing er een slangetje los en de bumper hangt redelijk los, bouten zijn afgebroken en er scheurt wat los. Voor m’n gevoel is de auto nu echt even één bak ellende, elke keer wel wat en geen goede materialen om het redelijk op te kunnen lossen. Het is een warme avond, maar door de muggen liggen we al in de warme tent.

BC7O1805-Edit

Kamp Leopard Sunday 1

We rijden door naar het volgende kamp. Leopard, sunday 1. Het begon al erg leuk met twee honey badgers. Wat hadden we een geluk, er zat één super nieuwsgierige honey badger bij. Zoals hier mag, ging Mike uit de auto en hij kwam hem gewoon tegemoet lopen. Het was erg leuk om te zien. Bij het plekje aangekomen, stonden er nog andere mensen. Het was ook nog erg vroeg, dus zijn we nog even rond gaan rijden. We hebben kunnen ontbijten op ons mooie plekje, een stukje bij het pad vandaan, ruim en met weer twee slakkenhuizen. De wc is zo een groot beton blok dat het wel een troon lijkt en de douche is best luxe, er hangt al een camping douche in, een betere dan die wij bij ons hebben. Alleen geen water helaas, wat we wel kunnen gebruiken nadat ons kraantje van de tank heeft open gestaan bij de rit van vanochtend. Toen het begon te waaien en te spetteren, zaten we in de auto, elkaar aankijkend van; daar zitten we dan voorin de auto… we besloten nog maar een stukje te gaan rijden, helaas waren de 6 leeuwen van vanochtend alweer verdwenen. Mike is ook weer wezen knutselen vandaag, dit keer niet bij de auto maar is hij bezig geweest met zijn sensor systeem. Na de hyena aanval bij Lesholoago werkte niet alles zoals het moest, maar het is weer gerepareerd. Niet op de stevigste manier, maar het werkt! Het bleef somber weer, de middag hebben we in de auto doorgebracht. Om water op te vangen hadden we alle deksels van kratten op de tafel gelegd. We hebben nog een stuk gereden, maar om 15.30 kwam de donkere lucht boven ons hangen en zagen we in de verte de regen aankomen. Het ging weer super hard en de paden leken weer rivieren. We zijn maar terug gegaan naar ons plekje. Daar is Mike in de harde regen de deksels gaan legen in de zak van de douche. Hij is ondertussen zelf weer gedoucht. Een overdekt hokje had wel lekker geweest om te kunnen koken of gewoon uit de auto te kunnen… Zo ook een overkapping bij de wc, had nu erg welkom geweest. Als het niet snel droog worden krijgen we denk ik binnen ook een plaatselijke bui.

Het weer in Central Kalahari

Na de regenval van gister en afgelopen nacht, beginnen de plassen op de paden te komen, maar is het nog prima te rijden. Wel is het qua beesten gelijk een stuk stiller. En ook vandaag weer een dag vol regen, maar dit keer konden we niet even snel een stukje rijden, want de tent hadden we opstaan om te ‘drogen”. Dat was wel even balen, want nu konden we niet even snel naar de cheeta die we hadden gezien. Toen het droog was na 2 uur, hebben we de tent redelijk kunnen laten drogen en zijn we snel naar dat plekje gereden, maar helaas geen cheeta meer. Nadat het een uur droog was geweest, was het alweer tijd voor een bui. Dit keer zitten we weer voorin de auto. Hopelijk komen er niet veel van deze dagen, want je kan niet veel, of je zit in de auto of in de tent. In het begin vermaken we ons nog wel, maar na een potjes verliezen met spelletjes ben je het wel zat. Zoals gister hebben we vandaag ook nog niet echt eten klaar kunnen maken, dus doen we het maar met een snelle hap.

We verlaten het kamp Leopard Sunday 1 en rijden door naar Tau3 Camp. Na de vele regen, was de weg nog redelijk goed te doen. Soms wel wat modder plassen en de plassen die we niet vertrouwde hebben we eerst gemeten met een tak hoe diep ze waren. Vertrouwde we het niet, ontweken we ze voor de zekerheid maar en zijn via de zijkant er langs gegaan. Gelukkig verdwenen vandaag de grijze wolken en kwam de zon. Het was een lange rit met nog niet veel dieren. Bij het kamp aangekomen om 12.15 was het echt 10 x niks! De plek had één kleine boom waar je schaduw vandaan moest halen, het stonk, de weg naar de toilet kon je amper zien door het hoge gras en het douche hokje stond er niet meer. Het leek wel een verwilderde plek. Snel hebben we wat gegeten en hebben de gok genomen om richting de kant van Deception Pan te rijden in de hoop dat daar nog een plek leeg zou zijn. Er waren genoeg legen plekken, alleen niks er omheen. Geen douche hokje of wc. Maar we waren blij dat we deze keuze hadden gemaakt, in de omgeving vol met grote groepen bokjes en super veel vlinders.

BC7O1233-Edit

En weer vroeg eruit

Zo de wekker was weer gegaan. Het vroege opstaan blijft toch best lastig. Maar vol goede zin gingen we de tent weer uit. Dit keer was de tent niet nat van de regen, maar van de hoge luchtvochtigheid. Het water droop de tent af, maar toch hebben we hem ingeklapt. Na een half uur relaxed rijden, wat plassen ontwijken en de zon in ons gezicht, reden we een bocht om en moesten plots remmen voor twee mannetjes leeuwen die midden op de weg lagen. Uiteindelijk gingen ze lopen en hebben we ze een mooi stuk kunnen volgen. Een stuk verder dachten we; wat loopt daar? Ow het zal wel een bokjes zijn. Maar toch gingen we met de verrekijker kijken en bleek het een cheeta te zijn. Alleen bleef het er niet bij één en werden het er drie. De middag zijn we nog terug gegaan naar de campsite en hebben we ons daar de middag prima vermaakt, de tijd vliegt voorbij. En omdat deze plek van niks was voorzien hebben we voor het eerst echt in het wilde gedoucht. Camping douche in de boom gehangen en wassen maar. Na het rondje rijden eind van de middag zijn we naar een ander plekje verhuisd, waar allemaal poot afdrukken staan. De sensoren staan weer klaar, nu eens kijken of er wat langs komt lopen. Dit is alweer de laatste nacht van het echte wild kamperen zonder voorzieningen. Morgen hoeven we geen gaten meer te graven en hebben we een wc en kunnen we douche met een hutje om ons heen. Het was wel erg leuk om mee te maken! Morgen nog een nachtje op Kori slapen en dan zit ons avontuur in de Central Kalahari er alweer op!

Onze laatste dag in Central Kalahari

We hebben heerlijk geslapen en zijn een paar keer wakker geworden van het leeuwen gebrul wat we hoorde. Toen de wekker was gegaan hoorde we ze nog steeds, maar al wel wat verder weg. Helaas stond er geen leeuw op de camera die op de sensoren was aangesloten. Maar wel gewoon een bruine hyena! Erg leuk om te zien wat er rond je tent loopt terwijl je het niet eens altijd door hebt. In de avond hebben we bij korf 4 weer de sensoren neergezet met in de struik een worst die al in het zand gevallen was. Wat zal er dit keer langs komen? De laatste avond in de Central Kalahari hebben we afgesloten met een gezellig kampvuur en de rond vliegende kerkuilen.

F96A8261-Edit-Edit

Fotografie: Mike de Kok Wildlife Photography

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Op Safari door Central Kalahari" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest