Parijs, de stad van de liefde

We beginnen onze reis naar de stad van de liefde in Frankrijk op het Jaarbeursplein in Utrecht. Om 10:00 arriveert de bus van de Eurolines die ons naar Parijs vervoert. Na een korte stop in Breda en Brussel komen we om 16:30 aan op het busstation Galini in Parijs.

Bestemming: Europa

Reistype: Citytrip

We beginnen onze reis naar de stad van de liefde in Frankrijk op het Jaarbeursplein in Utrecht. Om 10:00 arriveert de bus van de Eurolines die ons naar Parijs vervoert. Na een korte stop in Breda en Brussel komen we om 16:30 aan op het busstation Galini in Parijs.

Nog geen Eiffeltoren te bekennen, alleen maar hoge lelijke flats. Het busstation Galini ligt in een buitenwijk van Parijs en nemen snel de metro naar metrostation République. Vanaf dit station is het nog maar 6 minuten lopen naar Hotel Little. We checken in bij het hotel en krijgen een kamer op de bovenste verdieping. Meer dan een zolderkamer was het niet, maar we zijn in Parijs en daar slaap je alleen maar in je hotel. Het is inmiddels al avond geworden en kunnen niet wachten om Parijs in te gaan. We frissen ons op en lopen naar Place de la République. Het is druk op straat en overal zien we gezellige restaurants en bars waar de Parijzenaren de dag afsluiten met familie en vrienden.

Ontdek de stad van de liefde bij de Sacre Coeur

We pakken de metro lijn 11 richting Belleville en stappen daar over op lijn 2 naar Anvers. Vanaf hier loop je binnen 3 minuten over de Rue de Steinkerque naar de voet van de Sacre Coeur. Hier word je letterlijk doodgegooid met souveniers en andere prullaria. Als we alle straatverkopers eindelijk zijn gepasseerd, kunnen we beginnen aan de klim naar de Sacre Coeur. Deze wandeling duurt ongeveer 5 minuten en is redelijk steil. Eenmaal boven heb je echt een adembenemend uitzicht over Parijs. Dit is ook het eerste moment dat ik kennis maak met de Eiffeltoren. De Sacre Coeur ligt in de wijk Montmartre op een hoge heuvel in Parijs. De wijk kent een rijke geschiedenis en veel arme Parijzenaren woonde in Montmartre. Al snel staat de wijk bekend om zijn drankgebruik en attracties als de Moulin Rouge en Le Chat Noir vestigen zich in Montmartre. In de helft van de 18e eeuw komen er veel kunstenaars en muziekanten naar de wijk en dit is tot op de dag van vandaag terug te zien. Je wandelt in Montmartre echt door een schilderij. We lopen naar de Place du Tertre en dineren bij au Cadet de Gascogne. Heerlijke Franse gerechten, een glas wijn en de muziek op de achtergrond zorgen ervoor dat je geniet van de stad van de liefde.

Welkom bij de Moulin Rouge

Het begint al donker te worden en zitten vol van het avondeten. We weten dat we in de buurt zijn van de Moulin Rouge en zijn benieuwd hoe deze er nou in het echt uitziet. We lopen over de Rue Lepic naar de Moulin Rouge. Een wandeling van ongeveer 10 minuten door de levendige straten van de wijk Montmartre. In 1889 openen hier de deuren van de meest bekende cabaret show ter wereld. Er staat een lange rij van bijna alleen maar mannen die vanavond de show Feerie bezoeken in de Moulin Rouge. De meerderheid van de bezoekers van de show zijn Japans en staan vol enthousiasme te wachten om de show te zien. Je kunt de show bezoeken vanaf EUR 87,- p.p. en vanaf EUR 190,- p.p. bezoek je Feerie inclusief diner. Aangezien deze bedragen iets buiten ons budget vallen, besluiten we om verder te reizen naar de Eiffeltoren. We drinken eerst nog een bak koffie op het terras bij de Starbucks. Vanaf het terras heb je uitzicht over de voorgevel van de Moulin Rouge (welke overigens niet zo “spectaculair spectaculair” is zoals is te zien in de gelijknamige film).

De Eiffeltoren in Parijs

We pakken de metro lijn 2 bij Blanche richting Arc de Triomphe en daar stappen we over op lijn 6 en stappen uit bij Bir Hakeim. We moeten nog 10 minuten lopen, maar bang zijn om de Eiffeltoren niet te vinden hoef je niet. De toren is mooi verlicht en hoe dichterbij we komen hoe beter het uitzicht wordt. We nemen even de tijd om rond te lopen door Champ de Mars, het uitgestrekte park rondom de Eiffeltoren. Het is al laat en veel tijd om de toren te beklimmen hebben we niet. We besluiten om de volgende dag terug te komen om de Eiffeltoren te beklimmen. We keren terug naar ons hotel en praten nog even na over onze eerst dag in de stad van de liefde.

Reistips over Parijs

  • Bezoek de Eiffeltoren niet alleen overdag. In de avond is de toren namelijk heel mooi verlicht.
  • Een wandeling vanaf de Sacre Couer naar de Moulin Rouge is een flinke wandeling met stijle straatjes. Vergeet daarom niet je wandelschoenen aan te trekken.
  • Koop i.p.v. 1 metrokaartje gelijk 10 kaartjes bij het eerste metrostation. Hiermee bespaar je € 5,00 en hoef je niet op elk metrostation opnieuw een kaartje te kopen. Overstappen op een andere lijn kun je met hetzelfde kaartje.
Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Parijs, de stad van de liefde" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest