Vliegen over de Okavango Delta

Vandaag zijn we weg gegaan bij Magotho Camp en richting Maun gereden. Na 2.30 waren we bij Audi Camp waar we twee nachten zullen blijven. Om de auto weer een beetje in goede staat te krijgen wilde we naar een garage staan.

Bestemming: Afrika

Reistype: Safari

Vandaag zijn we weg gegaan bij Magotho Camp en richting Maun gereden. Na 2.30 waren we bij Audi Camp waar we twee nachten zullen blijven. Om de auto weer een beetje in goede staat te krijgen wilde we naar een garage staan.

Hier bekend is de Riley’s garage. Alleen toen we hier waren was deze gesloten. Gelukkig zat er op de hoek een Nissan dealer. Hier konden ze na het verschuiven van het één en ander ons gelijk helpen aan nieuwe remblokken. Een reserve band en de airco konden ze ons niet mee helpen. Na een uur wachten was hij klaar, geen piepende remmen meer en beide remblokken voor vervangen. Ook kwam er nog een lijst uit met wat er gedaan moet worden. Zo zijn de schokdempers aan vervanging toe, doet de sensor van de ABS het niet meer en moest de radiator hoog nodig aangepakt worden!

Alleen gaan we het hoge gras nog in dus stellen we dat nog heel even uit en de rest doen we denk ik niks aan! De laatste boekingen voor de komende weken zijn ook gedaan via de boekingskantoren in Maun en via de telefoon / mail. Langs de weg zijn we nog gestopt bij lassers. Deze hebben voor ons de stang van de Bull bar weer vast gemaakt, maar vraag niet hoe! Zonder bescherming doen ze maar wat, het zit wel vast maar met dikke klonten. De vlucht die we morgen gaan maken over de Okavango Delta is betaald, de tickets zijn binnen en we hebben al kennis gemaakt met de piloot, we hebben er al zin in. Na al dat geregel hadden we toch wel trek aangezien we gewoon vergeten te eten… Bij het zwembad hebben we genoten van een sandwich en daarna al redelijk snel terug gegaan, wat een muggen hier ook weer! En helaas zijn de malaria tabletten niet aangekomen die uit Nederland verstuurt zijn een maand geleden. Wel hebben we er 11 gekregen van de buurman die er niet goed tegen kan. Op zoek naar de overige 17, hopen dat we hier bij de apotheek wat kunnen vinden…

De Okavango Delta vanuit de lucht

Vroeg eruit om te gaan vliegen over de Okavango Delta. De piloot was al klaar en we gingen 7.20 de lucht al in. Wat was het mooi en wat zagen we veel beesten. Zebra’s, giraffe, gnoes, nijlpaarden, grote groep buffels en super veel olifanten. Na een uur waren we weer geland met een super leuke ervaring weer die we in ons zak kunnen steken. Bij de Nissan garage zijn we nog langs geweest om de prijs te vragen voor het schoonmaken van de radiator en het maken van de ABS sensor. Na lang wachten kregen we de prijs, bijna 900 euro vroegen ze ervoor. We hebben gelijk ons afspraak maar uit het systeem laten halen. Nu hebben we de voorbereidingen voor de Central Kalahari al gedaan behalve de boodschappen, maar wachten we nog op de bevestiging van de eerste 4 nachten. Na al een aantal keer gebeld te hebben, nog niks via de mail ontvangen. Na nog een paar keer bellen kregen we om 15.50 een SMS dat de boeking was gedaan en dat het internet het niet deed. Verder wisten we nog niks qua betaling, dus hebben we weer naar bigfoot gebeld. We mogen bij de gate contant betalen. Gelukkig is het nu geregeld en kunnen we morgen de lange rit rijden van Maun naar de Passarge valley in de Central Kalahari. Maar eerst inkopen doen.

12932918_1104955426192857_8381485513653649915_n

Fotografie: Mike de Kok Wildlife Photography

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Vliegen over de Okavango Delta" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest