Wakker worden in Nossob

We worden op tijd wakker en rijden richting het waterhol Cubitje. Mike wilt foto maken van de mooie zonsopkomst, om dit goed op de foto te krijgen hangt hij met zijn bovenlichaam uit de auto. Blijkbaar mag dit niet, want we worden aangehouden.

Bestemming: Afrika

Reistype: Safari

We worden op tijd wakker en rijden richting het waterhol Cubitje. Mike wilt foto maken van de mooie zonsopkomst, om dit goed op de foto te krijgen hangt hij met zijn bovenlichaam uit de auto. Blijkbaar mag dit niet, want we worden aangehouden.

We houden ons niet aan de regels van het park en krijgen een boete van 1000R. Ook Robbert heeft een boete gekregen omdat hij de deur van de auto een stukje open had gedaan. Bij het waterhol Cubitje zijn twee vrouwtjes leeuwen, die al snel na onze komst verdwenen. De rest van de ochtend zijn we hier gebleven zonder resultaat. We besluiten toch eerder te vertrekken richting Polentswa.

We vervolgen onze reis naar Polentswa

Uiteindelijk rijden we om 15.40 uur weg vanuit Nossob richting Polentswa. Onderweg zien we bij Kwang 5 leeuwen onder een boom liggen en krijgen we de schrik van ons leven als opeens een struisvogel uit de bosjes komt rennen en voor onze auto stopt. En om 17.30 uur komen we aan bij Polentswa. We hebben hier een hutje waarvan ze zeggen dat daar een Cape cobra als bewoner in de boom zit. De wc en de douche zijn hetzelfde als in Rooiputs alleen hebben ze hier de kranen weggelaten en moet je dus zelf water meenemen. De wc is echt super smerig. Met een borstel, die vastgebonden zit aan een tak, heb ik de wc een beetje schoongemaakt. Nadat we ons gesetteld hebben in Polentswa rijden we rond 18.10 uur nog even naar het waterhol, wat is hier veel te zien! Grote groepen springbokken, blue wilde beesten die in het zand aan het stuiven zijn, jackhalzen en super veel duiven. Onder de boom lag ook een spotted hyena.

Pas op voor de hyena

’s Avonds zien we oogjes lichtgeven terwijl we met de zaklamp in het rond schijnen. Op ons gemak zaten we met de verrekijker te kijken, ‘oh het was maar een gemsbok’! Terwijl we dat zeggen loopt er 4 à 5 meter naast ons een hyena langs. We zijn snel terug gegaan naar onze tent en kijken wel verder vanuit de tent. Toen de hyena weg was hebben we de spullen van het brood en het eten opgeruimd en zijn we naar bed gegaan.

Fotografie: Mike de Kok Wildlife Photography

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Wakker worden in Nossob" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest