Zuid-Afrika en Botswana in 4 maanden met een 4×4

In maart 2015 zijn we begonnen met het plannen en boeken van ons geweldige avontuur. Van 19 januari tot 26 mei 2016 gaan wij rondreizen door Zuid-Afrika en Botswana. Eindelijk is het dan zover, 19 januari 2016, ons avontuur in Zuid-Afrika en Botswana gaat nu dan eindelijk van start.

Bestemming: Afrika

Reistype: Safari

In maart 2015 zijn we begonnen met het plannen en boeken van ons geweldige avontuur. Van 19 januari tot 26 mei 2016 gaan wij rondreizen door Zuid-Afrika en Botswana. Eindelijk is het dan zover, 19 januari 2016, ons avontuur in Zuid-Afrika en Botswana gaat nu dan eindelijk van start.

We vlogen vanaf Schiphol naar Kaapstad. Hier vandaan hebben we een taxi genomen naar de Tiger Lodge. Om 00:15 uur kwamen we daar aan waar de eigenaar op ons stond te wachten. Hij hielp ons met de zware tassen en bracht ze ook nog eens naar de kamer. De volgende ochtend konden we heerlijk ontbijten. Een klein kamertje waar alle tafels stonden gedekt, een tafel met sapjes en yoghurt met cornflakes. Er werd gevraagd of we nog koffie en thee wilden en beginnen met ons eerste ontbijt in Afrika. Maar yoghurt met cornflakes is niet echt ons ding, maar ja we mogen niet klagen. Even later hadden we onze buikjes volgegeten en kwam de eigenaar weer met de vraag hoe we ons ei wilden hebben. Op geroosterd brood? Met worst, spek of kaas? Alles kon! Hadden we dit maar eerder geweten. Het waren hele lieve en gastvrije mensen.

We reizen door Zuid-Afrika en Botswana met een 4×4

Om 08:00 uur stond verhuurder Britz klaar om ons naar onze 4×4 huurauto te brengen. Onderweg kregen we al veel uitleg over de auto. Na ongeveer 20 minuten rijden, kwamen we aan bij onze 4×4 auto met tent op het dak. Ze waren er nog druk mee bezig: andere tent erop, nieuw matras erin, andere banden eronder enz. Ondertussen werd er nog meer uitgelegd over het gebruik van de huurauto en de inventaris. Dekentjes, handdoeken, slaapzakken, tafel, stoelen, bestek, bekers, afwasbak, gasfles, gaspit en ga zo maar door. Als we nog iets miste en we vroegen erom gingen ze meteen zoeken en kwamen ze altijd wel met iets bruikbaars terug. Zo kregen we nog een douche zak mee, wat altijd handig kan zijn op plekken zonder douche. Ook de extra gasfles was voor ons geen overbodige luxe. Er was nog een kleine uitdaging aangezien de registratie disk eind januari verloopt. Omdat wij naar Botswana reizen, is een registratie disk absoluut noodzakelijk. De vriendelijke man gaf aan deze a.s. zondag te komen brengen in de buurt van onze bestemming. Na deze prima oplossing, de uitleg van Britz en het tekenen van het huurcontract kunnen we beginnen aan onze rondreis door Zuid-Afrika en Botswana.

We beginnen onze rondreis bij een aantal winkels in de buurt om inkopen te doen. We redden het allemaal niet in één winkelwagentje, dus zijn we de winkel nog maar een keer ingegaan en kwamen weer naar buiten met een volle kar. Terug gekomen bij de Tiger Lodge hebben we betaald en zijn we de auto verder gaan indelen. De eerste dag is voorbij gevlogen, nog even genieten van een nacht slapen in een bed want daarna slapen we voorlopig in een tent.

Fotografie: Mike de Kok Wildlife Photography

Mijn passie is reizen en ik deel graag de beste highlights en leukste bezienswaardigheden op de wereld met jullie op Globally Online. Lees mijn reisartikelen en laat je inspireren voor jouw volgende rondreis.

Toevoegen aan Whishlist

Voeg het reisartikel "Zuid-Afrika en Botswana in 4 maanden met een 4×4" toe aan je persoonlijke reisplan met onderstaande button.

Gerelateerd Artikelen

Pin It on Pinterest